Donderdag 18 mei 2017: dag 4

Hallo thuisfront,

Vandaag hebben we weer genoten van dag 4. Vanmorgen hebben we eerst genoten van een lekker ontbijt. Nadien vertrokken we richting de eerste workshop. De helft van de groep ging T-shirts maken, de andere helft ging hun beeldkracht testen. Voor de T-shirts moesten we nadenken over onze talenten. Waar zijn we nu eigenlijk goed in? Welke eigenschappen passen bij ons? Die woorden komen op onze T-shirt. Zo heeft ieder kind zijn gepersonaliseerde T-shirt. Morgen zullen we daar foto's van trekken. 
's Middags hebben we courgettesoep, schnitzel met pasta, broccoli en tomatensaus gegeten. Als dessert was er een kommetje ananas. We genoten van al dat lekkere eten.
In de namiddag stonden er nog 2 activiteiten op het programma. We kregen een muziekles en mochten onze eigen strip maken. De muziekles werd gegeven door een echte artiest. Hij kon zingen én piano spelen. We moesten een lied en verschillende ritmes oefenen. Het was heel fijn en enkele leerlingen ontdekten een grote muziekkracht. De strips werden gemaakt aan de hand van foto's. Die moesten we dan bewerken met een Ipad. Zo konden we onze fantasie de vrije loop laten en onze eigen strip maken. Er zijn zéér grappige en leuke resultaten. 
Gelukkig kwam de zon rond 16u weer piepen en konden we ons vieruurtje buiten eten. Die chocoladewafel heeft gesmaakt! We speelden nog even in het bos en op de sportvelden. Er werd zelfs een spannend match gespeeld met gemengde ploegen van het vijfde en het zesde leerjaar. De eindstand was 13-11. Een match vol actie dus!
Na al dat zweten was het tijd om te gaan douchen. Iedereen maakte zich mooi voor het feest later op de avond, maar eerst gingen we nog eten. De kookploeg had deze keer een pizzabaguette voorzien. Heerlijk! 
Dan...was het grote moment aangebroken... Het moment waarop iedereen zat te wachten: HET FEESTJE!
We hebben gezongen, gelachen en iedereen omvergeblazen met onze dansmoves. Het was een zalig feestje. Iedereen kon liedjes aanvragen en de DJ speelde de ene hit na de andere. Waanzinnig! De foto's zeggen genoeg. Geniet ervan!
Hierbij nog even speciale dank aan juf Elke. We kregen fluobandjes en heel wat lekkers om er een onvergetelijke avond van te maken. DANKJEWEL!
Zo, ondertussen ligt iedereen al even in zijn bedje. Klaar om morgen te genieten van elke minuut van onze laatste dag. 
Slaapwel iedereen! Morgen zien we elkaar weer.
Tot morgen...
Groetjes

DOOR JUF VEERLE:
We zijn al donderdag! Wauw, wat gaat de tijd snel als je het naar je zin hebt! De week vliegt voorbij. Vandaag was de dag goed gevuld met 4 verschillende workshops. We gebruikten onze Zelfkracht en Teamkracht doorheen de hele dag. Voor het maken van de t-shirts, verwoorden we onze Talenten en gebruikten we dus onze Taalkracht. Bij het boetseren van ons figuurtje, gebruikten we onze Beeldkracht. We mochten ook onze stemmen smeren bij een vrolijk lied en deden hiervoor beroep op onze Muziekkracht. Voor het opmaken van een stripverhaal met behulp van Lego mannetjes en een Ipad, hadden we gelukkig allen de nodige portie Taal- en Beeldkracht. De ene workshop ging voor elk van ons al wat beter dan de andere, maar er was wel steeds iets waar we sterk in waren!! Morgen genieten we nog van een half dagje Talenten speuren en na de middag keren we alweer huiswaarts na een fantastisch leuke week!!


















































































































































































































































































































Reacties

Populaire posts van deze blog

Vrijdag 19 mei 2017: dag 5

Dinsdag 16 mei 2017: dag 2