Dinsdag 16 mei 2017: dag 2

Hallo mama’s en papa’s,
Tijdens deze tweede dag hebben we onze natuurkracht verder verkend tijdens een groot groepsspel. Dit ging door op het grote veld en in het bos. In kleine groepjes moesten we de boomklever verslaan. Hoe meer opdrachten we tot een goed einde konden brengen, hoe beter. Sommige kinderen hebben daardoor ontdekt dat de natuurkracht hun sterkte is, voor anderen was het een iets moeilijker spel. We hebben ons alleszins goed geamuseerd! Buiten spelen in dit mooie weer, daar genieten we allemaal van.
Tijdens het techniekmoment maakten we een spin die zelf kan verder kruipen. Daarvoor moesten we tekenen, zagen en boren in hout. Daarop moesten we een elektromotortje vijzen en dit aansluiten. Dit was echt de max. Zo’n grote machines hadden we nog nooit gebruikt. Ook het werken met de figuurzaag en de soldeerbout was een nieuwe ervaring. En… we brengen nog een leuke herinnering mee naar huis! 
Na al deze actie was het tijd om te douchen. We sloten de dag af met een film. Iedereen gezellig in zijn pyjama voor de tv! Heerlijk!
Qua eten zijn we ook weer hard verwend vandaag: een stevig ontbijt met boterhammen en cornflakes om de dag mee te beginnen. Deze middag stond er kip met erwtjes en worteltjes op het programma en hotdogs als avondmaal. We hebben ons buikje goed gevuld. En morgen…. Staan er frietjes op het programma! Mmm!


Slaap lekker en tot morgen allemaal!










































































































































Reacties

Populaire posts van deze blog

Vrijdag 19 mei 2017: dag 5